Teambuilding: Gør det godt – eller lad vær

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I efterhånden en del årtier har teambuilding været det helt store i virksomheder, hvor personalepleje er på skemaet. Det er ofte gode intentioner, der er bag, men udførelsen er meget ofte utrolig ringe. De fleste der har været på arbejdsmarkedet i nogle år, og været i større virksomheder, har uden tvivl deltaget i teambuildingkurser, der mildest talt ikke har været tiden værd, undertegnede har i hvert fald været med til sin del af spildte timer på den konto.

Det hæger utvivlsomt sammen med, at markedet for udbydere af teambuilding er en meget broget skare, hvor der er langt flere dårlige end gode. De bedste event bureauer og lignende der tilbyder denne form for virksomheds event er ofte dyre, og derfor er der mange mindre virksomheder, der vælger nogle billige alternativer. Et pejlemærke til at finde ud af hvem man skal bruge, er at kigge på deres cases og referencer inden man beslutter sig. Hvis arrangøren blot skriver, at de udbyder teambuilding og så har en udtalelse fra en eller anden tilfældig, er der en god chance for, at det ikke er noget gennemarbejdet de kommer med.

Er tilgangen derimod at de viser cases og har store virksomheder som referencer, som eksempelvis eventbureauet Event Republic, så er der en god chance for, at det er nogen der ved hvad de laver.

Min helt klare holdning til emnet er, at hvis man som virksomhed ikke ønsker at tage det seriøst, så er det bedre at lade vær, og bruge finanserne til noget andet. Som leder i en virksomhed forventer man, at ens ansatte går til opgaverne på en professionel måde, derfor man kan som ansat også godt tillade sig at forvente, at ens arbejdsplads gør det samme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *