Ekstra søvn har givet ny energi

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Jeg er ikke typen, der har haft et kæmpe søvnbehov. Jeg har altid sørget for at få den søvn, der har været nødvendig, men har aldrig gået specielt meget op i lige præcis at få 8 timers søvn. Det er dog noget der nu ligger bag mig. Efter at have kørt et forsøg i en måneds tid, kan jeg nemlig konkludere at otte timers søvn om natten giver mig utrolig meget. For det første har jeg lige lidt mere energi end hvis jeg har sovet 6-7 timer, og for det andet så yder jeg bedre, når jeg træner.

Faktisk har den lille forøgelse i min søvn betydet, at jeg både er gået et par kilo op i bænk og løber en lille smule hurtigere, når jeg får spændt løbeskoene på. Rent faktisk har jeg barberet næsten 15 sekunder af min kilometertid. Det kan naturligvis også være tilfældigheder der spiller ind, men jeg vælger nu at tilskrive det min nye søvnrytme.

Der er sikkert mange derude, der gerne vil gøre det samme, men har svært ved at komme tidligere i seng, måske også fordi det kan være svært at falde i søvn tidligere end man plejer. Her er hvad jeg har gjort for at ændre på mine vaner omkring søvn. Det kan være de også hjælper dig:

  • Ingen kaffe (eller sukker) efter 17 – jeg holder dette i hverdagene
  • Ingen TV i sengen – sluk det, det giver dig ro og styrker trætheden
  • INGEN smartphone i sengen – den holder dig vågn og vækker dig om natten
  • Invester i mørklægningsgardiner – komplet mørke har en tydelig effekt
  • Ingen motion i hvert fald en time før sengetid (løb, armbøjninger osv)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *